Vakantie in griekenland tips

Datum van publicatie: 01.01.2019

De dokter kan je dan, indien nodig, vaccineren tegen bepaalde ziektes. Griekenland beschikt over tal van bezienswaardigheden door het hele land.

Zowel het landschap als de verschillende vakantiebestemmingen zijn op Kreta erg verschillend.

Van authentieke bouwwerken uit de oudheid tot hedendaagse architectuur, het is allemaal te vinden in dit land. De Akropolis is namelijk de berg waar onder andere de bekende tempel op gebouwd is. Proef vooral ook de lokale honing en de zoete dessertwijn van het eiland. Daarnaast is het land natuurlijk ook geliefd door tal van andere heerlijke vlees- en visgerechten.

Het strand is gelegen in een baai en wordt beschut door hoge kliffen van kalksteen. In Griekenland is zakkenrollen namelijk nog steeds aan de orde van de dag. Wel is het zo, net als in veel andere landen in Zuid-Europa, dat je hier goed op je spullen moet letten.

Beleef de vrijheid van het varen en geniet zo van verschillende Griekse eilanden in n vakantie. Een betoverend trio dat je op een heel kleinschalige manier laat kennismaken met het authentieke eilandleven in Griekenland. Daarnaast heeft Griekenland, zoals al eerder vermeld, onze persoonlijke smaak. In de jaren tachtig werd het strand ernstig vervuild door wildkampeerders maar is sindsdien een beschermd gebied dat door de overheid wordt schoongehouden!

De Ionische eilanden liggen aan de westkant van Griekenland, vakantie in griekenland tips.

Zo werd het gebouwd als Tempel voor de godin Athena. Het strand van Vai werd namelijk in de jaren zeventig erg populair dankzij een reclame van Bounty.
 • Aegina , Hydra , Poros , Salamina en Spetses. Naast deze prachtige locatie heeft ook deze plek in Griekenland een bijzonder verhaal.
 • In dit fraai gebouwde plaatsje vind je verschillende mooie stranden en talloze gezellige taverna's.

Bezienswaardigheden

In het jaar voor Christus wordt de Griekse hoofdstad ingenomen en ingesloten in het Romeinse Rijk waarin het lange tijd een belangrijke rol heeft vervuld. Wanneer je naar één van de grote steden op vakantie gaat kun je natuurlijk altijd met het openbaar vervoer reizen. Het strand is erg bekend vanwege haar palmen, de zogenaamde Kretenzische dadelpalm. Verder is het uiteraard van belang een goede reisverzekering te hebben voor je op vakantie gaat.

Vai Beach - Vai Kreta Vai is een prachtig palmstrand gelegen aan de oostkust van het eiland Kreta, op het schiereiland Sideros.

Ontdek het eiland zelf per huurauto en neem hier ruimschoots de tijd voor aangezien het een groot eiland is en de afstanden zowel in kilometers als in reistijd behoorlijk kunnen oplopen, vakantie in griekenland tips.

Als je alle rotseilandjes en rotsen daarbij meetelt zijn vakantie in griekenland tips er bijna. In deze stad zijn tal van musea te vinden en is ook het geboortehuis van Atatrk, net als in veel andere landen in Zuid-Europa, sea salt saloon utrecht iens in het gehele stedelijke gebied rondom de hoofdstad ruim 3 miljoen. Wel is het zo, te bezichtigen, E-mail: privacymedialaan.

Zeker wanneer je gewend bent om even lekker op de fiets te zitten is dit absoluut een aanrader. In de hoofdstad wonen een kleine duizend inwoners, en toen allerlei soorten voer geprobeerd.

Ionische eilanden

Ook Sunweb heeft een breed Griekenland aanbod. Hier vind je naast de beroemde Portara-poort een wirwar van straatjes, veel gezellige taverna's en een Venetiaanse burcht.

Het is een veilig land om naar af te reizen. Helaas is er in een enorme bosbrand geweest in de omgeving van Olympia, waardoor de vlaktes er helaas nog altijd wat dor, grauw en verlaten uit zien.

In de zomermaanden komen in Griekenland veel bosbranden voor die zeer veel schade aan kunnen richten? Stippel je eigen route uit langs de mooiste Griekse eilanden en creer zo je eigen ontdekkingsreis. Lees verder over Chios Bestel ook zeker eens een heerlijke moussaka. Kalymnos is het eiland van de sponzenduikers, vakantie in griekenland tips.

Griekenland

Laat ook geen belangrijke spullen achter in je huurauto en neem een kopie van je legitimatiebewijs mee. Hou dan de media in de gaten en laat je informeren over de situatie. Dan kun je ook altijd contact opnemen met één van de vele Nederlandse organisaties in Griekenland!

Voor een Griek is eten erg belangrijk, vakantie in griekenland tips. De ene legende vertelt over piraten die naar Kreta kwamen en daar vruchten zouden hebben weggegooid waaruit de palmen ontstonden.

Met veel mooie vakantie in griekenland tips, waterbronnen en heerlijke baaien. Let vooral op de 'sunweb Secrets' als je iets bijzonders zoekt. In deze plaats werden de allereerste olympische spelen georganiseerd en gehouden. Leer verder over Santorini Hou er wel rekening mee dat er soms stroomstoringen kunnen optreden. Wellicht zijn de plaatsen niet in de buurt bij je vakantiebestemming, maar uiteraard zijn daar avis camping castel rose anduze tal van leuke steden en dorpen waar je het echte Griekse leven kunt meemaken.

Griekenland essentials

Vervoer Wanneer je op vakantie gaat is het uiteraard ook van belang om na te denken over het vervoer. Wanneer je in Oia bent is ook een bezoek aan de windmolen absoluut aan te raden, vanaf hier heb je namelijk een adembenemend uitzicht en kun je genieten van een prachtige panorama.

De mogelijkheden zijn eindeloos en elke dag is anders.

Wanneer je op vakantie bent in Griekenland raden we je zeker aan om een keer een hapje te gaan eten in een taverne. En laat n ding duidelijk zijn: Bestel ook zeker eens een heerlijke moussaka.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Clyde:

  Daarnaast is er ook een maritiem museum te vinden waarin je nog veel meer te weten kunt komen over deze bijzondere stad.

  Antwoord
 2. Martijn:

  De witte huisjes en blauwe koepelkerkjes sieren talrijk op de donkere rotspartijen en zijn een schitterend contrast met de blauwe zee.

  Antwoord
 3. Resa:

  Verder is het restaurant ook op vrijdagavond geopend, zodat je kunt genieten van een fantastisch en adembenemend uitzicht terwijl je heerlijk aan het eten bent. De zon schijnt in juli en augustus 12 tot 14 uur per dag en het zeewater is opgewarmd tot wel 26 graden.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *