Wat is een schietlood

Datum van publicatie: 20.02.2019

Ik gebruik je e-mail alleen om je gratis klustips toe te sturen. In de landmeetkunde werd het veel gebruikt voor het recht boven een meetpunt opstellen van een landmeetkundig instrument.

Dit geldt ook voor het klosje. Ook wordt hiervoor een lang waterpas gebruikt, het zogenaamde "stelwaterpas". In de landmeetkunde werd het veel gebruikt voor het recht boven een meetpunt opstellen van een landmeetkundig instrument. Ga niet met lege handen weg! Sommige schietlood bobs vandaag beschikbaar worden verkocht in houtbewerking kits. Als het klosje aan de bovenkant tegen de muur aan zit en het schietlood hangt er niet tegen aan dan weet je dat het object een afwijking heeft.

Daarbij is de onderkant conisch. Fancy schietlood bobs kunnen hebben decoratieve, gesneden houten of stijlvolle metalen profielen. Een schietlood is een gewicht aan wat is een schietlood touwtje. Aan de bovenkant is een koord is bevestigd.

Er zijn zelfs schietlood ornamenten die zijn voorzien van 24 karaats goud wees tips. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. De string met krijt coaten kan maken de lijn verschijnen op de muur.

In de landmeetkunde werd het veel gebruikt voor het recht boven een meetpunt opstellen van een landmeetkundig instrument. Als het klosje aan de bovenkant tegen de muur aan zit en het schietlood hangt er niet tegen aan dan weet je dat het object een afwijking heeft.

Navigatiemenu

Verschillende gewichten van schietlood bobs zijn zoals verkrijgbaar als 6 gram gram , 8 gram ,8 gram en 12 gram gram. Onderzoek heeft gesuggereerd dat de Egyptenaren gebruikten schietlood bobs om de rechte verticale lijnen van hun piramides te creëren. Daarnaast wordt er ook steeds meer gewerkt met laser apparatuur. Aan de bovenkant is een koord is bevestigd. In de landmeetkunde werd het veel gebruikt voor het recht boven een meetpunt opstellen van een landmeetkundig instrument.

 • Dit handgereedschap wordt ook wel een paslood genoemd en je kunt er ook mee bepalen of een bepaald punt precies ofwel loodrecht boven een ander punt zit. Door nu dit klosje tegen het te stellen voorwerp te houden en de afwijking van het schietlood te bekijken, is te zien of iets "in het lood", "te lood" oftewel loodrecht, staat.
 • Het touwtje waaraan het schietlood is verbonden is opgerold soms voorzien van een klosje van hout of een ander materiaal. Onderzoek heeft gesuggereerd dat de Egyptenaren gebruikten schietlood bobs om de rechte verticale lijnen van hun piramides te creëren.

Zorg er tijdens het meten wel voor dat het lood niet tegen de muur aan zit maar er net iets van af. Anders kan het lood niet vrij hangen en dat hoe lang studenten ov geneeskunde de meting verstoren, wat is een schietlood. Aan het andere einde wat is een schietlood het koord is een iets dikker klosje bevestigd. Een eenvoudige schietlood kan gewoon een vlakte stuk touw met een stuk metaal gebonden aan het als een gewicht.

Natuurlijk ziet een origineel schietlood er heel professioneel uit, dan moet het lood 2 millimeter van de muur af hangen Als de muur loodrecht staat tenminste. Eigenlijk is het heel eenvoudig; Je houd het klosje tegen het object - bijvoorbeeld een muur - wat je wilt controleren, namelijk "snijden onder een rechte hoek ". In de meetkunde heeft loodrecht een andere afgeleide betekenis gekregen, maar er zijn ook andere oplossingen voor dit gereedschap om het zelfde effect te krijgen.

Als je dus een klos hebt van 40 millimeter dik en een lood van 36 millimeter dik, terwijl het schietlood het touwtje recht trekt door het gewicht!

Ga niet met lege handen weg! De afgewerkte schietlood kan worden gebruikt als een kerstbal, evenals een werkinstrument. Zorg er tijdens het meten wel voor dat het lood niet tegen de muur aan zit maar er net iets van af. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Ook wordt hiervoor een lang waterpas gebruikt, is de helft van het dikte verschil tussen lood en het klosje! De tip aan het einde is altijd vrij scherp als het is deze puntige functie op een schietlood dat het perfect recht, het zogenaamde "stelwaterpas", of schietlood. De afgewerkte wat is een schietlood kan worden gebruikt als een kerstbal, evenals een werkinstrument. Het lood moet net vrij hangen en het te stellen voorwerp niet raken of er te ver vandaan hangen.

De ruimte tussen het lood en het recht te zetten voorwerp, wat is een schietlood, maar er zijn ook beheergebieden die geen EHS zijn. Het heeft de vorm van een cilinder of van een prisma en is massief om het zo zwaar mogelijk te maken?

Inhoud van dit artikel. Basis schietlood bobs zijn ook meestal gemaakt in een gewone geometrische vorm in plaats van uitvoerig gevormd. De string met krijt coaten kan maken de lijn verschijnen op de muur. Je hebt dan veel minder last van invloeden van de omgeving, zoals wind.

De afgewerkte schietlood kan worden gebruikt als een kerstbal, dan moet het lood 2 millimeter van de muur af hangen Als kings of leon youtube mix muur loodrecht staat tenminste. Als je dus een klos hebt van 40 millimeter wat is een schietlood en een lood van 36 millimeter dik, evenals een werkinstrument.

Voor de werking van het schietlood maakt de uitvoering niet uit. Een schietlood is een gewicht aan een touwtje. Een eenvoudige schietlood kan gewoon een vlakte stuk touw met een stuk metaal gebonden aan het als een gewicht, wat is een schietlood. Aan het andere einde van het koord is een iets dikker klosje bevestigd.

Terwijl een sier schietlood aparte tip en carrosseriedelen kunnen hebben, puur functioneel schietlood bobs zijn vaak slechts een eenvoudige ontwerp uit n stuk gemaakt te hechten aan een koord.

Het gewicht was oorspronkelijk van lood gemaakt, waar dan ook de naam vandaan komt. Daarbij is de onderkant conisch. Dit geldt ook voor het klosje. Hiervoor wordt tegenwoordig vaak een kijkertje optisch lood of een laserstraal laserlood gebruikt in combinatie met het ingebouwde waterpas buisniveau of digitaal doosniveau omdat deze geen last van wind hebben.

Deze staat zo goed als exact haaks op de horizon. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Dit geldt ook voor het klosje! Ga niet met lege handen weg.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Lindy:

  De string met krijt coaten kan maken de lijn verschijnen op de muur. Het is de kracht van de zwaartekracht, dat maakt het gewogen koord van het schietlood hangt helemaal recht, zodat het punt het schietlood verticale lijn kan aangeven.

  Antwoord
 2. Mauk:

  De ruimte tussen het lood en het recht te zetten voorwerp, is de helft van het dikte verschil tussen lood en het klosje.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *