Hoe betrouwbaar is de pil

Datum van publicatie: 30.11.2018

In het algemeen heeft de pil weinig of geen invloed op het ontstaan van kanker. Herinner je dokter eraan dat je de pil gebruikt zodat hij of zij daar rekening mee kan houden bij het voorschrijven van geneesmiddelen.

Inloggen op je bestaande account Gebruikersnaam Wachtwoord Login vergeten? Uw apotheker gaat graag met u in gesprek over het meest geschikte alternatief.

Mocht uw medicijn uit het buitenland komen, dan zijn deze vaak duurder dan de medicijnen in Nederland. Vertel dan dat u de pil gebruikt. Strips met 28 pillen Als je een strip hebt met 28 pillen hebt, dan heb je geen stopweek. Hoe stelt u uw menstruatie uit? Informatie Wat weet jij over de pil?

Dus ook in de 'stopweek'. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mannenpil: Dit is een tijdelijke bijwerking. Andere voorbehoedsmiddelen zijn bijvoorbeeld: Meest gestelde vragen over de pil 'Hoe lang mag je de pil doorslikken, hoe betrouwbaar is de pil. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Het maakt niet uit welke pil u gebruikt. Sint-Janskruid en sommige geneesmiddelen kunnen de werking van de pil verminderen. Probeer wel zo snel mogelijk een dokter ter plaatse te raadplegen of vraag uitleg aan de apotheker.
 • Na elke prik ben je opnieuw 3 maanden beschermd tegen zwangerschap. Ook in de pauzeweek ben je met de pil beschermd tegen zwangerschap.
 • Er geen eisprong meer plaatsvindt.

U bent hier

Artsen schrijven dit medicijn voor bij abnormaal vaginaal bloedverlies, stoornissen tijdens de menstruatiecyclus, uitstellen van menstruatie, menstruatieklachten, endometriose en overgangsklachten. Daarom zal uw arts andere voorbehoedsmiddelen adviseren in de periode dat u wacht of de menstruatie terugkeert. Mocht je last hebben van bijwerkingen, dan kun je in overleg met je huisarts overstappen op een andere pil.

Sayana Injectie onder de huid: Ethinylestradiol heeft dezelfde werking als het vrouwelijk geslachtshormoon estradiol, dat voornamelijk in de eierstokken wordt gemaakt.

Sint-Janskruid en sommige geneesmiddelen kunnen de werking van de pil verminderen. Je hoe betrouwbaar is de pil die korting als je voorbehoedsmiddelen koopt in de apotheek. Na de stopweek begint u aan een nieuwe strip 21 pillen. Ze benvloeden ook de baarmoederwand, zodat een bevrucht eitje zich daar niet kan nestelen. Hoe lang dat duurt, verschilt per vrouw en wordt niet bepaald door hoe lang je de prikpil gebruikt hebt.

Hoe werkt de pil en hoe betrouwbaar is hij?

Welke pil je het best neemt, bepaal je samen met je dokter. Bijvoorbeeld bij heel obese of zwaarlijvige vrouwen, omdat de naalden van de gewone prikpil dan niet tot aan de spier geraken. Sommige pilmerken zijn dan zelfs gratis.

Ook kunt u advies vragen aan uw apotheker. Begin dan al 2 weken na de bevalling. Gebruikt u de minipil! Bijvoorbeeld omdat het verkeerd is opgeslagen. Meestal controleert de dokter ook je bloeddruk, maar een gynaecologisch onderzoek is niet nodig.

Voordelen van de pil

De oorzaak verschilt per fabrikant, bij een aantal van hen speelt een productieprobleem. Je kan ook de stopweek overslaan en onmiddellijk met een nieuwe strip starten, bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat. Het uitstellen van uw menstruatie is dan lastiger. Er zijn verschillende soorten pillen met 2 hormonen. Daarom is het maar voor heel weinig vrouwen beter de pil niet te gebruiken.

Gezien het verhoogd risico op trombose raden artsen langdurig gebruik van deze pillen af. Vanaf dan volstaat voor de meeste vrouwen een jaarlijks bezoek aan je dokter of gynaecoloog, hoe betrouwbaar is de pil. Ze duurt minder lang dan een menstruatie, anderen net een invloed volle maan op mensen libido.

De nfasepil is bijna honderd procent betrouwbaar! Sommige vrouwen die de pil nemen krijgen een hoger libido, je verliest minder bloed en je hebt minder last van buikpijn. Want dan moet je de pilstrip verbergen. Hiervan is sprake als u meer dan 12 uur bij Yaz en Zoely meer dan 24 uur te laat bent met innemen.

Je zal dan geen bloeding krijgen?

Meest gezocht:

Hier moet u helaas rekening mee houden. Alles wat je wilt weten over de pil. Als je de pil langer dan 3 maanden wil doornemen, overleg dit dan eerst met je arts: Veelgestelde vragen Klopt het dat de prikpil effect heeft of de botontwikkeling?

Je hebt dan een verhoogde kans op trombose, kan dat kwaad. Langdurig gebruik van de pil, aderverkalking en hart- en vaatziekten. Hoe werkt de pil eigenlijk.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Jethro:

  Lees er meer over in:

  Antwoord
 2. Selçuk:

  Pil van de eerste generatie met 50 microgram oestrogeen:

  Antwoord
 3. Özlem:

  Je kan ook op een ander moment starten. Bijwerkingen van de pil komen vooral voor als u met de pil begint.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *