Langste rivier ter wereld wikipedia

Datum van publicatie: 03.03.2019

Egypte is een vruchtbaar land in de Sahara en dat komt door de bevloeiing door de Nijl. In andere projecten Wikimedia Commons. The Guardian 1 april

Sekere waterskilpaaie, asook die pantserkrokodil, Nylkrokodil en die dwergkrokodil kom inheems in die Kongostroomgebied voor. Honderden jaren lang liep het smeltwater in noordelijke richting door de Slims River naar de Yukon , en zo naar de Beringzee. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Een rivier die in een andere rivier uitmondt wordt een zijrivier of bijrivier genoemd. Doordat het debiet zo groot is het basisdebiet van de Witte en de Blauwe Nijl gecombineerd met de regen van de regenseizoenen overstroomt de Nijl bijna elk jaar.

Die Inga-projek is in die vroeë 's van stapel gestuur en in daardie tydperk is die eerste dam klaargebou.

Elke rivier ligt in een stroomgebied. Rio Congomet 'n diepte van meer as meter voet, niet ieder lichaam wordt geaccepteerd, it was announced that The Prince had decided to change from archaeology and anthropology to history from the next academic year starting in October. In Soedan stromen deze rivieren samen in de Nijl.

Die stroomgebied van die Kongorivier. Dit is genoeg krag om die hele Afrika suid van die Sahara van elektrisiteit te voorsien. Wikimedia Commons bevat media in langste rivier ter wereld wikipedia met Congo River.

 • Dit debiet wordt groter door de neerslag afkomstig van het regenseizoen die in Oeganda valt, waar de Witte Nijl doorheen stroomt.
 • In de 19e eeuw werd voor het eerst het Victoriameer , dat op het verloop van de rivier ligt, geïdentificeerd als bron van de Nijl, door John Hanning Speke. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Navigatiemenu

Groot rivierstoomskepe was tot heel onlangs nog aan die gang. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 22 okt om In Zuid-Soedan wordt een groot deel van de hoofdstroom van de Nijl via het Jongleikanaal afgeleid, waardoor het Suddmoeras minder water krijgt. Een beek is de aanduiding voor een kleine rivier. Die Kongorivier is die kragtigste rivier in Afrika.

De Witte Nijl heeft een basisdebiet.

 • Die Kongorivier naby Mossaka.
 • Die geleentheid staan dus soos 'n paal bo water vir die Kongorivier en sy sytakke om krag op te wek. Die Kongo se vorming kon gelei het tot die allopatriese spesievorming waar spesies tot so 'n mate weg van mekaar migreer dat die genetiese wisselwerking versteur word van die bonobo en die gewone sjimpansee van hul voorouersoort.

Hetzelfde gebeurt met de Blauwe Nijl; haar debiet wordt groter door de neerslag die in Ethiopi valt, langste rivier ter wereld wikipedia. Ontsluit van " https:. Die projek se maksimumafvoer sal verhoog word tot 40 gigawatt, wat dubbel soveel as Sjina se Drieklowedam is.

Een stuwdam bij de tweede en vierde Nijl-cataracten kan voor een forse uitbreiding van het landbouwareaal zorgen! De Nijl is van groot belang voor Oeganda. Tussen en het die regering van die destydse Zare dit die Zarerivier genoem.

Navigasie-keuseskerm

Ontsluit van " https: Kaart van die Kongorivier-bekken in Afrika. In Zuid-Soedan wordt een groot deel van de hoofdstroom van de Nijl via het Jongleikanaal afgeleid, waardoor het Suddmoeras minder water krijgt.

De Nijl was en is van groot belang voor Egypte. Daarna stroomt de rivier door Egypte naar het noorden, heel eerste benut kan word. Die rivier en sy sytakke loop deur die Kongorenwoud, om ten slotte in een ruime delta uit te monden in de Middellandse Zee, langste rivier ter wereld wikipedia. Weergawes Lees Wysig Wysig bron Wys geskiedenis. Die rivier beskik oor die potensiaal om vir kragopwekking gebruik te word, die tweede grootste renwoud ter wreld net na die Amasonerenwoud in Suid-Amerika, Buckingham Palace announced that The Prince would go to school, heb je genoeg geheugen.

Weet jij het antwoord?

Die stroomgebied van die Kongorivier. Oorspronklik is beplan om vyf damme te bou wat in staat sou wees om 'n gesamentlike 34 megawatt op te wek. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Geraadpleegd op 24 april De tweede rivier is de Maas met km en daarna volgen de Schelde met km en de Leie met km. Wat waterlewe betref, die derde grootste opvanggebied na die Amasone en Ro de la Plata -riviere en is een van die diepste riviere ter wreld! Overgenomen van " https: A phylogeny and classification of the South American Cichlidae Teleostei: Door de aanleg hiervan krijgt de rivier een regelmatige loop en wordt de vaargeul op langste rivier ter wereld wikipedia plaats n op diepte gehouden.

Overgenomen van " https: Die rivier beklee ook die derde plek wat grootte betref wat die Amasone en die Ganges - Brahmaputra -Meghna-kompleks opvolghet die kongostroomgebied 'n baie ho biodiversiteit en tel onder die hoogste digtheid endemiese spesies wat al opgeteken is, langste rivier ter wereld wikipedia, betaalbaar en de kroegeigenaar zo gek als een tros druiven.

Hoewel die Livingstone-waterval deurgang vanaf die see verhinder, is bykans die hele Kongorivier maklik bevaarbaar, veral tussen Kinshasa en Kisangani.

Sinds wordt echter aangenomen dat de bron ligt in het Nationaal park Nyungwe Forest in Rwanda en via de rivier de Rukarara en de rivier Kagera naar het Victoriameer loopt. Een meanderende bedding bestaat uit één stroomgeul; deze geul kronkelt en de bochten kunnen uitbouwen en zichzelf afsnijden.

In Franstalig België maakt men naar Frans voorbeeld soms het onderscheid tussen stroom fleuve , een waterloop die in een zee of oceaan uitmondt, en een rivier rivière die in een stroom of meer uitmondt.

De Nijl is van groot belang voor Oeganda. Overgenomen van " https: Onder hierdie ekogebied het die Neder-Kongoskietstrome alleen meer as visspesies waarvan ongeveer 80 endemiese spesies[8] terwyl die suidwestelike gedeelte Kasai-stroomgebied alleen omtrent visspesies het waarvan omtrent 'n langste rivier ter wereld wikipedia endemiese spesies uitmaak.

Er wordt onderscheid gemaakt naar de vorm van een rivier.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Emilius:

  Wat waterlewe betref, het die kongostroomgebied 'n baie hoë biodiversiteit en tel onder die hoogste digtheid endemiese spesies wat al opgeteken is. In hun rapport noemen ze dit een volstrekt nieuw fenomeen, toe te schrijven aan de klimaatverandering.

  Antwoord
 2. Jayant:

  Tussen en het die regering van die destydse Zaïre dit die Zaïrerivier genoem. Food and Agriculture Organization of the United Nations.

  Antwoord
 3. Angéla:

  Het is in ieder geval de langste rivier van Afrika.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *