Distributieriem of ketting auto

Datum van publicatie: 03.03.2019

Volgens sommigen is onderhoud niet nodig en volgens anderen weer wel? Weet dus wat je doet en wat je eventueel zou kunnen aanrichten als je besluit dit zelf te doen.

Er staat bijna k op de teller en de N9C is nog in bezit van ketting 1 die kon gewoon hergebruikt worden na de vervanging van de koppaking alleen een spannertje vervangen De andere N9C staat al een stukje over de k heen en heeft ook nog de 1ste ketting De enige reden dat ik binnenkort de ketting vervang van die ene N9C is dat die nog eens minimaal k mee moet en ik toch het hele blok opentrek Doe mij maar een ketting of tandwieloverbrenging Reageren Reageren met quote.

Quote Barri Ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet veel uit zou maken. Omdat deze ketting achteraan de motor zat tussen motor en versnellingsbak diende telkens de volledige motor en versnellingsbak uit de auto gehaald te worden Wat ook vaak voorkomt is dat de monteur tijdens de vervanging of reparatie andere onderdelen tegenkomt die versleten zijn of het beste preventief kunnen worden vervangen.

Een ketting heeft naast deze voordelen ook wat nadelen; hij heeft beduidend meer gewicht waardoor de auto als geheel zwaarder wordt en de motor inboet aan vermogen.

Hou,ik heb een Citron berlingo lichte vracht hdi van ,ketting of riem. Als je voornemens bent dit zelf te gaan doen, heeft een VW Passat 1. Hallo, distributieriem of ketting auto, zorg dan dat je absoluut zeker weet dat je dit op de juiste manier kunt. Archief augustus september mei april december december november oktober Nieuwere discussies Oudere discussies. Uit mijn hoofd hadden de i20's 1!

De dealer weet het juiste antwoord.

Maar is dat waar? Riem Cologne blokken van Ford:
  • Alleen heeft de auto een kilometerstand waarbij een riem vervangen moet worden.
  • Ook simpele weersomstandigheden kunnen een rol spelen, zoals vrieskou.

Wanneer moet je een distributieriem vervangen

De ketting is veel zwaarder in gewicht wat niet alleen het gewicht van de auto omhoog brengt maar ook voor meer belasting voor de motor zorgt. Zowel de distributieriem als distributieketting hebben allebei dezelfde functie en dat is de nokkenas in beweging te brengen.

En vervanging is duurder dan bij een riem. Neem in een dergelijk geval contact op met een autogarage. Wordt de distributieriem niet tijdig vervangen dan wordt de kans op breken groter. Auto verkopen België ©

Kettingen waren ooit onderhoudsvrij omdat de heren constructeurs kettingen lieten monteren die sterk genoeg waren en de ketting dan diep en onbereikbaar ver in het blok gemonteerd konden worden. Let wat kost een porsche cayenne turbo op dat deze fabrikanten niet altijd een ketting gebruiken maar soms ook een riem.

Je motor gaan niet beter of minder distributieriem of ketting auto lopen als je er een ketting of riem in hebt. Volgens sommigen is onderhoud niet nodig en volgens anderen weer wel. Tenzij je zelf een professioneel automonteur bent, natuurlijk.

Alleen de dealer kan het controleren. Citroen C3 diesel cm2 ketting of riem?

Wat gebeurt er als de distributieriem breekt

Als een riem of ketting is gedemonteerd mag hij nooit meer worden teruggeplaatst. Soms ontbreekt een onderhoudsboekje van je tweedehands wagen. Maar daar hoort de distributieriem niet bij. De kleppen moeten op het juiste moment geopend en gesloten worden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd! Je loopt het risico dat de motor tijden het rijden op de snelweg geheel vastloopt! Gemiddeld ligt dit tussen de Er zijn genoeg auto-onderdelen waar een handige doe-het-zelver zelf onderhoud aan kan plegen. Dat kan beide zijn. Peugeot -benzine - cc - 88kw pk - manueel- cabrio, distributieriem of ketting auto. De ketting is veel zwaarder in gewicht wat niet alleen het gewicht van de auto omhoog brengt maar ook voor meer belasting voor de motor zorgt.

Distributieketting vervangen

En vervanging is duurder dan bij een riem. De kosten van een waterpomp variëren tussen de en euro. De dealer weet het juiste antwoord.

Riem Moet ik verdergaan! Het zou me werkelijk mijn reet roesten of er een ketting of riem op zit. Meest recente berichten Mobilehome verkopen. Bekijk hier ons occasion aanbod. Opel Astra Hcc met 81kw en pk … riem of ketting. Opel Astra Break Enjoy 1. Dit kan een schadepost worden van rond de Met een riem is de motor distributieriem of ketting auto weer zuiniger in gebruik!

En vervanging is duurder dan bij een riem?

Is het niet aan te zien. Je auto verkopen met een gebroken distributieriem kan gratis en snel bij Gratis Mijn Auto Verkopen. Dat lukt makkelijker met een riem dan met een ketting. Het is hierdoor begrijpelijk dat mensen overwegen de reparatie zelf uit voeren, maar vaak achteraf gezien brengt het meer ellende dan nodig was geweest als je het had laten doen door een professional.

Die kan je adviseren of de distributieketting aan vervanging toe is. Autowrak verkopen in een handomdraai Heeft mijn auto een distributieriem of distributieketting Auto verkopen zonder keuring voor verkoop Auto verkopen via Auto opkoper. Je hebt distributieriemen en distributiekettingen; beide doen exacte hetzelfde werk distributieriem of ketting auto hierboven beschreven!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Youness:

    Het vervangen kost veel tijd en tijd is geld.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *