Het weer in flevoland vandaag

Datum van publicatie: 04.03.2019

We gebruiken cookies voor persoonlijke content en advertenties, voor sociale media en om uw bezoek te analyseren. Volle maan za 22 dec

De wind neemt iets in kracht af en in de tweede helft van de middag waait het overwegend matig. Ten eerste omdat het er veel meer zijn en de wat nerveuze edelherten zich niet zo gemakkelijk laten vangen. Oud-staatssecretaris Pieter van Geel werd gevraagd met deze uitgangspunten in het achterhoofd een advies uit te brengen over de Oostvaardersplassen. En dan staat op korte termijn ook nog de reset van het aantal grote grazers voor de deur, met kort daarop vermoedelijk alweer de eerste winterkou.

Hoewel de beleving voor iedereen anders is, hebben we getracht een algemeen cijfer te geven voor het weerbeeld per dag. Weerbericht lange termijn De komende dagen wordt het geleidelijk minder bewolkt en neemt de kans op regen af in Dronten.

Hoe kan worden voorkomen dat de kuddes in de toekomst weer veel te groot worden?

Weerbericht korte termijn Het blijft vanavond bewolkt kip roken zonder rookoven zo goed als droog in Dronten, met vanavond en vannacht nog wel regen. De zuiden- tot zuidwestenwind voert zachte lucht naar ons land. Komende nacht neemt de buiigheid tijdelijk toe en regent het zo nu en dan stevig door. Morgenochtend begint de dag zonnig en loopt de temperatuur op tot ongeveer 12 C morgenmiddag.

Tot die tijd lag de verantwoordelijkheid bij het weer in flevoland vandaag Rijk en gold dat de natuur zoveel mogelijk haar gang mocht gaan.

In het hele land is kans op enkele lichte buien, maar het westen kan de meeste droge perioden tegemoetzien.

Warmste 2 december ooit gemeten

Het koelt af tot 11 °C en de wind is matig, windkracht 4. Van Geel zegt dat Staatsbosbeheer actief moet beheren, aanvankelijk gericht op het plafond van dieren. Een deel van de actievoerders is bijzonder fanatiek en heeft aangegeven pas te rusten als de laatste grote grazer uit het gebied is. Het blijft vanavond bewolkt maar zo goed als droog in Dronten, met vanavond en vannacht nog wel regen.

Tekst gaat verder onder de foto.

 • De daagse weersverwachting Dronten. De komende dagen wordt het geleidelijk minder bewolkt en neemt de kans op regen af in Dronten.
 • De zuiden- tot zuidwestenwind voert zachte lucht naar ons land. Tezelfdertijd adviseert hij met het oog op de Naturadoelstellingen van de bijna hectare grasland ongeveer hectare te vernatten.

De zuiden- tot zuidwestenwind voert zachte lucht naar ons land. Volg dan ons nieuwsblog. Of log in met je e-mailadres. De temperatuur daalt tot 8 C overdag en 5 C 's nachts. Daarover verschillen de meningen.

Vannacht meer regen

Met maxima van 9 graden in het noorden tot 11 in het zuiden is het beduidend minder zacht dan de voorgaande dagen. De zuiden- tot zuidwestenwind voert zachte lucht naar ons land. In het kort komt het erop neer dat Van Geel zegt dat het aantal grote grazers drastisch naar beneden moet.

Totale daglichtperiode is Ben je benieuwd naar de grafieken per meetpunt. In grote lijnen heeft het college van Gedeputeerde Staten dit advies overgenomen. Van Geel zegt dat Staatsbosbeheer actief moet beheren, aanvankelijk gericht op het plafond van dieren. Weerbericht lange termijn De komende dagen wordt het geleidelijk minder bewolkt en neemt de kans op regen af in Het weer in flevoland vandaag. Tot die tijd lag de verantwoordelijkheid bij het Rijk en gold dat de natuur zoveel mogelijk haar gang mocht gaan.

Waarschuwingen per regio

Wat is het alternatief voor de kogel? Het koelt af tot 11 °C en de wind is matig, windkracht 4. Volg dan ons nieuwsblog.

 • Ten eerste omdat het er veel meer zijn en de wat nerveuze edelherten zich niet zo gemakkelijk laten vangen.
 • Komende 7 dagen Tip:
 • Tot die tijd lag de verantwoordelijkheid bij het Rijk en gold dat de natuur zoveel mogelijk haar gang mocht gaan.
 • Gedeputeerde Hofstra wil het liefst afschot voorkomen, maar erkent ook dat dit bij gebrek aan alternatief weleens lastig kan zijn.

De provincie Flevoland heeft pas sinds zeggenschap over de Oostvaardersplassen. Dat is maar zeer de vraag! Wil je op de hoogte blijven van blower auto werkt niet laatste ontwikkelingen van het weer. Het weer in flevoland vandaag is zeer zacht met aan het begin van de middag temperaturen van graden. Totale daglichtperiode is De wind draait geleidelijk naar het noordwesten en is matig, windkracht 4.

Het weer in Dronten. De noordwestenwind is zwak tot matig?

Er zijn geen waarschuwingen

Vanavond heeft bewolking de overhand en klaart het slechts af en toe op. Morgenochtend trekken veel wolkenvelden over het land, maar tussendoor weet de zon door te breken. Dinsdag is het prima weer met flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken.

In grote lijnen heeft het college van Gedeputeerde Staten dit advies overgenomen. Dinsdag is het prima weer met flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Na het weekend komen de maxima rond 5 graden uit. Wordt het lekker weer of niet.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Vincentius:

  Het dichtstbijzijnde weerstation voor deze locatie is op 15,4 km afstand. Volg dan ons nieuwsblog.

  Antwoord
 2. Rosemarijn:

  Zonsondergang Cor van der Padt.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *